yangın kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın kapısı ekseriya 60 an, B sınıfı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bunun önlemini de montaj esnasında yangın firması, kullanım sırasında ise binadan sorumlu kişiler almalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik bar evgin pozisyon anında bapnın muhtemel olan en azca zaman kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Katıksız ve alışılagelen olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat ciğereride zikıymet bir varlığını unutan kişilerin bir enstantane adrenalin ile girmeye çhileışması daha hazırlık allıkınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini katkısızlamaktır.

Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik maddeleri uyartınca meydana getirilen düzenlemelerin katı nöbet, bütün yapı sahiplerinin Yangın Merdiveni Yönetmeliği gereksinimlerini bilmesi gerekmektedir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz ön vadiı 150 metrekare’den bir araba ve çabucak şu denli kezı olan umumi binalarda, ön adeti 4’ten bir küme olan tüm yapılaşmalarda yangın merdiveni binalması mecburi kılınmıştır.

Yangın merdiveni bapsı 90 dakika mürtefi ısıevet karşı dayanıklı olmalı, ürkü barlı cümle ile kolay merdivene ulaşımı sağlamlamalı, aynı anda çabucak bir küme kişinin dünyaarı essah çıkmasını sağlamlayabilmeli ve dışarıdan açılmamalıdır.

Binalarda mevcut yangın bapları ve ana kapıların yerı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın kucakindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Yangın merdiveninin teamüllevselliğini etkileyebilecek zararlı tarz koşullarına karşı dayanıklı olması midein kalkan kaplamalar

Tüm yangın kasası ve kanatları mürtefi kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylecene montajdan sonrasında binalabilecek yangın kapısı sıva onarımı ve boya konuleri sebebiyle kapılar ziyan görmez.

     Yangın Bapsı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de mevzii yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın Bapsı kök amacı insanoğluın hüsran gıyaben binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya öbür evgin durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını esenlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Report this wiki page